Ziua tatălui

tataPrin Legea nr.319/2009 au fost legiferate ca sărbători în România Ziua Mamei și Ziua Tatălui, ca urmare a unei propuneri venite din partea societății civile, cu scopul de a sublinia importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului.

Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui în a doua duminică a lunii mai, fiind sărbătorite oficial, pentru prima dată în România, în luna mai 2010. La acel moment România era singura din statele membre ale Uniunii Europene care nu sărbătorea această zi.

Un comportament parental și stil de viață sănătos, pot constitui modele pentru copii și pot astfel modela societatea într-un mod pozitiv. În acest fel, mamele și tații pot contribui la dezvoltarea unei societăți întregi.

Aniversarea zilei mamei și tatălui oferă copiilor posibilitatea de a-și exprima dragostea și respectul pentru părinții lor, un sentiment care are ca țel consolidarea relației mamă-copil, respectiv tată-copil și, în consecință, în dezvoltarea emoțională a fiecărui copil.

One Response

  1. ERA ȘI TIMPUL !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: